IJm baks

autumn baks speerpuntenVoorbereiding

In de optiek van Uitvaartverzorging Baks hoeft het regelen van een uitvaart niet pas te beginnen op de dag van overlijden. Veel mensen hebben vooraf al vragen of willen zaken geregeld hebben. Dat kan. In een persoonlijk gesprek kunnen heel veel wensen vastgelegd worden.
Daarvoor gebruiken wij vaak het boekje “MIJN LAATSTE WIL”.
Dit boekje kan vrijblijvend en kosteloos aangevraagd worden, maar kan ook samen met de uitvaartondernemer doorgenomen worden. Dit noemen wij ’het voorgesprek’. Het kan veel vragen voor nabestaanden voorkomen.
Wensen betreffende kleding, invulling van een afscheidsbijeenkomst, plaats en wijze van opbaren en zelfs het kiezen van een kist kunnen zaken zijn die mensen veel duidelijkheid en rust kunnen brengen.

Dag van uitvaart

Dat wij er vervolgens alles aan doen om de uitvaart goed te verzorgen is logisch. Als complete uitvaartverzorger staan wij garant voor een goed verloop van de dag van uitvaart en zorgen wij voor alle zaken die vooraf en achteraf geregeld moeten worden. Te denken valt aan de rouwbrief, een advertentie, een liturgie, bloemen, rouwauto’s, huur van een zaal en nog veel andere zaken.

Nazorg/afwikkeling

Maar na de dag van de uitvaart hoeft ons zorgpakket voor de nabestaanden niet afgelopen te zijn; wij hechten veel waarde aan een goede nazorg of afwikkeling.
Deze nazorg is een service die wij kosteloos aanbieden. Het opzeggen van o.a. lidmaatschappen, abonnementen, verzilveren van uitvaartverzekeringen en andere persoonlijke zaken zitten in dit pakket.
Daarnaast kunnen wij nabestaanden adviseren over gedenksieraden, het plaatsen of bewaren van urnen of helpen bij de keuze van een grafmonument.